Koło Gospodyń Wiejskich w Wielgiem przygotuje słynną już w skali kraju kwaśnicę. Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich z Sieńca serwować będzie cztery rodzaje pierogów: różne farsze, różne smaki – każdy wyjątkowy. Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich z Młyniska na darmową degustację przygotuje tradycyjny, naturalny, swojski bigos.
Kolejna potrawa, którą podczas Kiermaszu skosztują mieszkańcy to zupa z dyni. Jesienna potrawa – specjalność od Koła Gospodyń Wiejskich w Bieńcu. Podczas kiermaszu nie zabraknie stoisk lokalnych pszczelarzy, producentów, twórców.
Będzie można kupić ręcznie szyte dekoracje, wyroby z pracowni ceramiki, no i oczywiście fenomenalne lokalne produkty spożywcze, miody prosto z lokalnych pasiek, świeże pieczywo prosto z piekarni rzemieślniczej oraz inne smaki, które można spotkać tylko na ziemi wieluńskiej.
Darmowa degustacja możliwa jest dzięki wsparciu jakie Fundacja Made in Wieluń pozyskała z Programu „Mikrogranty w Łódzkiem 2021" realizowanego przez Centrum Promocji i Rozwoju Inicjatyw Obywatelskich OPUS finansowanego przez Narodowy Instytut Wolności ze środków Programu Fundusz Inicjatyw Obywatelskich na lata 2021-2030.
KOLEJNA EDYCJA KIERMASZU MADE IN WIELUŃ
Fundacja Made in Wieluń zaprasza na kolejny kiermasz produktów lokalnych. Odbędzie się on w niedzielę, 17 października w godz. od 11 do 15 w Wieluniu na plantach przy muzeum. Podczas Kiermaszu będzie można skosztować tradycyjnych potraw przygotowanych przez Koła Gospodyń Wiejskich z powiatu wieluńskiego.
Na tej stronie używamy cookies. Uzyskujemy do nich dostęp w celach statystycznych oraz zapewniają one prawidłowe działanie witryny.